Élet a hitben (3)

Szent Erzsébet nap

az egyházmegyében

A Pannonhalmi Területi Apátság plébániáról hívek sokasága érkezik egy előre kiválasztott plébániatemplomba Szent Erzsébet ünnepén, a szeretet nevében megnyitott kötény ünnepén. Felidézzük magunkban Szent Erzsébet jóságát és adományokat gyűjtünk a megszorult embereknek. Arra hívunk, hogy csatlakozz Te is hozzánk, mondj egy imát értük vagy adományozz!

Ministránsélet

az Egyházmegyében

Elsősorban a bencés plébániák egyházközségeiben rendszeresen ministráló, vagy más szolgálatot vállaló gyerekeket és fiatalokat várjuk a ministráns-programokra. Nagy öröm számunkra ugyanis, hogy vasárnapról vasárnapra számíthatunk szolgálatotokra a szentmisében. Hűségetek jutalma ez a kirándulás.

Első szentáldozás

Jézus enyém, én az övé

Miután megismertük Jézust a róla hallott evangéliumi példázatokon keresztül, készek vagyunk az első szentségi találkozásra vele. Jézus testének és vérének magunkhoz vétele, az élet kenyerével való táplálkozás a legbensőbb kapcsolat Vele, aki érettünk meghalt a kereszten.

Bérmálkozás

Betelve a Szentlélekkel

Betöltekezés a Szentlélekkel, azt jelenti számunkra, hogy Isten az ő Szentlelkével megajándékoz bennünket kegyelemi adományaival, a bölcsesség, értelem, tanács lelki erősség, tudás, jámborság, istenfélelem adományaival.

Keresztség

Isten gyermeke vagyok

A keresztség nem más, mint a Krisztustól ajándékba kapott barátság elfogadása. Számunkra az egyik legcsodálatosabb szentsége az egyháznak, mert eltörölhetetlen jegyével a legmélyebben határozza meg identitásunkat. Elvehetetlen tőlünk, emellett személyi méltóságunkhoz tartozik.