Élet a hitben (2)

Gyalogos zarándoklat

a könnyező Szűzanyához

Március 16-án minden évben gyalog megyünk a győri vérrel könnyező Szűz Mária kegyképéhez Pannonhalmáról, a bencés apátságból. Zarándoklatunkhoz számos hívő csatlakozik azokról a plébániákról, amelyeken áthaladunk. Jó megtapasztalni a fogadó plébániák vendégszereteté és jó átélni a közösséget, amely ugyan fáradtan, de lélekben feltöltekezve tér be a győri székesegyházba.

A Csíksomlyói Szűzanya

hazavárja gyermekeit

Amikor csak tehetjük, elmegyünk a pünkösdi búcsúba Csíksomlyóba. Erdély mindig tartogat számunkra hatalmas, hitet megerősítő élményeket, közösséget, örömforrást. Felfedezzük a környéket, megkóstoljuk az erdélyi ételeket, megismerünk nagyszerű embereket, megéljük, hogy jó magyarnak lenni, jó Mária gyermekinek lenni.

Kultúra és zeneélmény

a plébánián

Szeretettel várjuk kulturális programjainkra Önt és családját. Ajándékozzon magának néhány kellemes percet, amelyben a zene segítségével felüdítheti lelkét.
Küldetésünk, hogy mind a négy bencés plébánián teret adjunk a zenének. Nem tudnánk megvalósítani ezt, ha nem szolgálná magas szintű művészi tehetségével egyházközségeinket Elischer Balázs, aki 2013 óta működik orgonistaként nálunk.

Tanévnyitó és tanévzáró

ökumenikus liturgia

A tanév elején Isten Szentlelkének segítségül hívásával kezdjük el munkánkat. A tolltartó, táska és tankönyvmegáldás sok éve hozzátartozik a kezdéshez. És hogy a befejezés is tökéletes legyen, ezért Istennek adunk hálát azért a sok jóért, amelyet az ő segítségével értünk el.

Nagymarosi Találkozó

Tavasszal és ősszel

Több évtizeddel ezelőtt indult a nagymarosi ifjúsági találkozó. Akik abban az időben fiatalok voltak, ma már nagyapák és nagymamák. Nagymaroson él az egyház és mi – bár tudjuk, hogy fiatalabbak nem leszünk – akkor is fiatalok maradunk, amikor megöregszünk, mert Isten maga is fiatal.