Nagymarosi találkozó

Kedves Fiatalok!

Szeretettel hívunk benneteket a nagymarosi ifjúsági találkozóra, amely ….-án lesz a nagymarosi plébániaudvarban. Töltsünk újra együtt egy lelki napot, mélyüljünk el hitünk tanításaiban, ismerjük meg azt az Atyát, aki a tékozló fiúról szóló evangéliumi történet főszereplője. 

Az utazás részletei

Különjáratú autóbusszal utazunk. Felszállóhelyek a következők:

6.30 Veszprémvarsány, Korona étterem
6.45 Bakonypéterd, buszmegálló a 82-es úton
6.50 Ravazd, Faluház
7.00 Pannonhalma, Piactér
7.05 Pannonhalma, Apátság
7.25 Csanak, Szent Kereszt Plébánia
7.45 Győrszentiván, Római Katolikus Plébánia

Hazaérkezés 22 óra körül a felszállási helyre.

Költségek

A programon való részvétel ingyenes, viszont az utazás költségeit (4.000,- HUF/fő) a résztvevők fizetik (zárt borítékban, névvel ellátva a hittanórán vagy a plébánián, templomban), de legkésőbb az utazás előtt az autóbuszon.

Szükséges még

Hozd magaddal: személyi igazolványodat, hideg élelmiszert, bőséges innivalót, esőkabátot, jegyzetfüzetet, íróeszközt, Újszövetségi Szentírást, kevés zsebpénzt, időjárásnak megfelelő öltözéket, mobiltelefont.

Jelentkezés, regisztráció és szülői nyilatkozat

Akik még kiskorúak (vagyis nincsenek 18 évesek), azok csak szüleik írásbeli engedélyével vehetnek részt a találkozón. Szülői Hozzájáruló Nyilatkozatot (lásd: a másik oldalon: add le a plébánián vagy a hittanórán). A jelentkezőket (az utas lista végett) egy Google-űrlapon gyűjtjük. Ezért kérjük kitölteni ugyanerről az oldalról elérhető űrlapot.

Regisztrációs űrlap itt

A résztvevőknek nyilatkozniuk kell írásban, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk kép és hangfelvétel készüljön. Továbbá arról is, hogy a róluk készült képek megjelenhetnek a Márton-harang c. egyházközségi lapban, valamint a 4plebania.hu internetes oldalon. Ezt a nyilatkozatot a Szülői Hozzájáruló Nyilatkozat tartalmazza.

Szülői Beleegyező Nyilatkozat (Nagymaros)

Jelentkezési határidő

Jelentkezni május 15-ig (24.00) lehet a Szülői Hozzájáruló Nyilatkozat és az utazás költségének befizetésével a plébánián, vagy a hittanórán, vagy a szentmisén.

Az ifjúsági találkozó programja

9.00 Napindító
10.00 Főelőadás – Száraz László és Szilágyi Szabolcs atya,
majd szentségimádás a Nyolc Boldogság Katolikus Közösséggel
12.00 Fakultációk
14.00 Ebédszünet, idő a személyes találkozásokra
15.30 Énekpróba a szentmisére
16.00 Szentmise – főcelebráns: Beer Miklós váci megyéspüspök. A zenei szolgálatot a szombathelyi Új Esély Dicsőítő Zenekar végzi
18.00 Közös dicsőítés az Új Esély Dicsőítő Zenekarral, táncház a Jászok Együttessel

Téma

Ezen a találkozón figyelmünket különösképpen is a bűnbánat szentsége felé fordítjuk: a nap folyamán segítséget kaphatsz majd ahhoz, hogy felkészülj szentgyónásodra, a gyóntató atyák pedig egész nap velünk lesznek, hogy elvégezhesd szentgyónásodat.

A témáról

„Életünk egy nagy utazás, mely az Atyától indul, és az Atyához tér vissza. Utazásunk közben különb-féle terepeken átvezető útszakaszokat kell megtennünk, elfogyhat erőnk a lépések megtételéhez, betegségek vehetnek erőt rajtunk, sebek gátolhatják lépteinket, vagy egyszerűen “csak úgy” elfáradunk vagy ránk sötétedik… Utazásunk során azonban már velünk van Jézus személyében az Atya szeretete, meghívó szava; az Atya végtelenül tiszteli tőle kapott szabadságunkat, egyetlen lépést sem tehet meg helyettünk, de abban a pillanatban mellénk áll, mihelyt hozzá fordulunk… Hozzá fordulhatunk, amikor szeretetének bizonyságára van szükségünk, amikor elfogyott a muníciónk vagy elszakadtunk útitársainktól, amikor szakadék vagy fal jelzi egy-egy zsákutca végét… A bűnbánat szentségében ezt a fordulatot tesszük meg, hogy megerősödhessünk ölelése által, hogy visszakaphassuk gyermeki bizalmunkat és méltóságunkat, hogy megszabadulhassunk fölösleges terheinktől, hogy világosságot kapjunk az előttünk álló útszakasz megtételéhez…”….