Élet a hitben (1)

Hittanos tábor

2019. július 14-19.

Szeretettel hívunk és várunk Benneteket a nyári hittanos táborba, hogy ismét sok közös élményben legyen részünk. Magyarország nyugati határánál található Kőszeg és környéke lesz úti célunk. Lehetőségetek lesz találkozni barátaitokkal, és új kapcsolatokat építeni egymás közt. Ismét táboroznak velünk határon túl élő magyar gyermekek.

Gyalog Csatkára

2019. szeptember 7.

Csatka a romák Mekkája. Ez a páratlan szépségű cigány-zarándokhely minden ősszel meghív minket, hogy keljünk útra és látogassunk el égi Édesanyánk roma-szentélyébe. Szeretettel várunk, csatlakozz gyalogos zarándokközösségünkhöz. 

Egynapos balcsizás

(Ingyenes program)

Ugorjunk fejest a Balatonba! Az egy napos Balaton parti kirándulást bárki ingyenesen igénybe veheti, aki Bakonypéterd, Lázi, Ravazd és Veszprémvarsány római katolikus egyházközségeihez tartozik és kitölti a jelentkezési lapot.

Bencés120 zarándoklat

2019. augusztus 14-19.

Az év legmelegebb hónapjában Nagyboldogasszony és Szent István király ünnepe közt gyalogosan kötjük össze a két megszentelt helyet, a celldömölki bencés kegytemplomot és az ezeréves bencés monostort, Pannonhalmát. Szeretettel hívjuk azokat, akik nyitottak egy elcsendesedett, imádságos lelkületű zarándoklatra. 

Önkéntessség

Ipolytölgyesen

Szent Márton példáját követjük, amikor Védőszentünk arra szólít fel bennünket a szeretet nevében kettévágott köpeny történetében, hogy osszuk meg egymással azt, amink van. Ebben a lelkületben élünk és számunkra fontos, hogy egyházközségeinknek vannak olyan akciói, amelyekben tudatosan felvállaljuk a segítés különféle lehetőségeit.