Gyalog Csatkára

 

GYALOGOS ÉS AUTÓBUSZOS ZARÁNDOKLAT CSATKÁRA, MÁRIA SZENTÉLYÉBE

ÚTVONALINFÓ

Gyalogosan megyek…

  • 11.00 Az Úrangyala imádságot követően a varsányi templomból Rédén keresztül közelítjük meg Csatkát.
  • Érkezés Csatkára 17.00 körül.

Autóbusszal megyek… itt lehet felszállni:

  • 15.00-kor Ravazdon a Faluháznál,
  • 15.10-kor Bakonypéterden, a 82-es buszmegállóban,
  • 15.30-kor Veszprémvarsányban a buszmegállóban.
  • 16.40-kor Láziban, a központi buszmegállóban

PROGRAMINFÓ

A zarándoklat csúcspontja a 18.00-kor kezdődő szentmise, amelyet a koncelebráló atyákkal Székely János atya, a szombathelyi egyházmegye püspöke.

A szentmise előtt és azt követően lehetőség van a kegytemplom meglátogatására, az imádságra, szentgyónásra, gyertyagyújtásra a kijelölt helyeken. 

VISZEK EGY SZÁNDÉKOT MAGAMMAL

A zarándoklás, a szent helyek felkeresse minden vallás ősi hagyománya. A keresztények, amikor zarándokútra kelnek, akkor a megtisztulás, a megszentelődés vágyával indulnak útra. Az imádság, a jócselekedetek gyakorlása, az adományozás, és a zarándoklat megszentelődésünk eszközei.

Mielőtt zarándokolni indulunk megfogalmazunk egy szándékot magunkban, amelyet a szívünkbe zárva magunkkal viszünk az útra. Éppen ezért legyen egy szándékunk, amiért felajánljuk utunkat, amit Istenről különös buzgósággal kérünk, vagy amiért Istennek hálát adva megköszönünk.

SZENTGYÓNÁS

Hortobágyi Arnold atya a zarándoklat lelki vezetője, aki az út során készséggel áll a zarándokok rendelkezésére, akik szeretnék elvégezni szentgyónásukat. A szentgyónási imádság a zarándoklatot kísérő füzetben megtalálható, de letölthető innen is.

ZARÁNDOKKÍSÉRŐ

A zarándoklathoz idén is készül un. zarándokkísérő füzet, amelyben megtalálhatók a legszebb Máriát köszöntő énekek és imádságok. A jó zarándokbot mellett ez a füzet is hasznos úti társ lesz számunkra. A füzet PDF-változata letölthető lesz innen.

MIT HOZZAK? MIT NE HOZZAK?

Legyen a hátizsákban mobiltelefon, bőséges inni való, hideg táplálék, esőkabát, pótzokni, Újszövetség, körömvirágkrém a lábak ápolásához, kalap, esernyő a napsütés ellen.

JELENTKEZÉS ÉS RÉSZVÉTELI DÍJ

Az 1000,- forintos részvételi díj befizetésével feliratkozni, a sekrestyében lehet.

KONTAKTSZEMÉLY

hvolfmonika@gmail.com

Szeretettel várja Önt Arnold atya