24 jellemvonás a sikerhez és a boldogsághoz

Mit csinálnak jól azok, akik sikeresek és ennek következtében boldogok?

A legtöbb emberben az a hamis elképzelés alakult ki, hogy sikeresnek születni kell, ezért azzá válni nem lehet, jelenti ki Dr. Alfred Barrios klinikai pszichológus, az önprogramozó kontroll központ alapítója és igazgatója és A nagyobb szabadság és boldogság felé c. könyv szerzője.

1. Hajtóerő

A sikeres emberekben erős késztetés van arra, hogy keményen és sokat dolgozzanak. Hajlandóak mindent beleadni egy vállalkozásba. Fejleszd ki a saját hajtóerődet azzal, hogy a jövőbeli sikeredre összpontosítasz, és menj tovább előre.

2. Bátorság

Bátorságra van szükség olyan dolgok megtételére, amelyet mások lehetetlennek tartanak. Ne aggódj, hogy mit gondolnak majd az emberek, ha te más vagy.

3. Célok iránti elkötelezettség

Összpontosítás – a sikeres emberek tudják, mit akarnak és hajtanak rá. Kezdd el irányítani az életed és az idődet. Minden nap legyen valami konkrét, amit megvalósítasz.

4. Tudásvágy

A sikeresek folyamatosan halmozzák az információkat. A jövőben soha ne feküdj úgy le aludni, hogy legalább egy új dolgot nem tanultál aznap. Olvass. és kérdezz olyanoktól, akik tudnak.

5. Becsületesség

A sikeresek őszinték, egyenesek és becsületesek. Vállalj felelősséget az olyan dolgokért, amelyek nem sikerülnek. Légy kész beismerni: ezt elrontottam, és tanulj a hibáidból.

6. Optimizmus

Bizakodás – a sikeresek sohasem kételkednek abban, hogy sikerrel fognak járni. Szándékosan összpontosíts arra, hogy valami jó fog történni.

7. ítélőképesség

Próbáld megérteni a helyzet tényeit mielőtt döntést hoznál. Nyitott elmével, előítéletek nélkül értékelj ki dolgokat, és légy kész meggondolni magad.

8. Lelkesedés

A sikeres emberek annyira lelkesek azzal kapcsolatban, amit csinálnak, hogy az másokat is a velük való együttműködésre bátorít. Tényleg higgy abban, hogy a dolgok jól fognak végződni. Ne fogd vissza magad!

9. Hajlandóság a kockázatvállalásra

Győzd le a kudarc fölött érzett félelmedet. Nem fogsz félni a kockázatvállalástól, ha rájössz, hogy a hibáidból tanulhatsz. Ne tarts be minden korábbi szabályt, lépj át néhány keretet.

10. Dinamikus energia

Ne ülj a fenekeden arra várva, hogy majd valami jó történik. Légy kész elérni, hogy az meg is történjen!

11. Vállalkozókedv

Kutass folyamatosan a lehetőségek után. Légy kész olyan munkákba is belevágni, amit mások nem is érintenek. Soha ne félj kipróbálni az ismeretlent.

12. Meggyőzőerő

A siekerese tudják hogyan motiválják az embereket, és így segítik őket az előrehaladásban. Meglátod, könnyű meggyőzőnek lenni, ha hiszel abban, amit csinálsz.

13. Barátságosság

Nyitottság, kedvesség – megfigyelésem szerint könnyen barátkoznak és nagyon rendesek a barátaikkal. Légy olyan valaki, aki “feldobja” az embereket, nem pedig olyan, aki lenyomja őket. Ez a hozzáállás sok értékes barátot szerez majd neked.

14. Kommunikációs készség

Képesek másokhoz hatékonyan átjuttatni az elképzeléseiket. Használj ki minden lehetőséget, hogy elmagyarázd másoknak az elképzeléseidet.

15. Türelem

Légy türelmes másokkal ha csak lehet, de magaddal szemben mindig légy türelmetlen. Várj el magadtól sokkal többet, mint másoktól.

16. Érzékelés

Segítőkészség – mindig működik a mentális radarjuk. Nagyobb gonddal légy mások szükségletei, mint a magadéi iránt.

17. Perfekcionizmus

Ne tűrd a középszerűséget, főképp saját magadban nem. Könnyen soha ne elégedj meg magaddal. Mindig törekedj a jobb teljesítményre.

18. Humorérzék

Légy kész a saját károdon nevetni. Ne sértődj meg, ha rajtad csattan a vicc.

19. Sokoldalúság

Minél több dolgot tanulsz meg megcsinálni, annál nagyobb önbizalmat fejlesztesz ki magadban. Ne riadj vissza az új vállalkozásoktól.

20. Alkalmazkodóképesség

ha rugalmas vagy, akkor könnyedén tudsz majd a változó körülményekhez alkalmazkodni. állj ellen a késztetésnek, hogy mindig ugyanúgy csinálj dolgokat. Légy kész új lehetőségek tekintetbe vételére.

21. Kíváncsiság

Játékosság – ha kutató, kíváncsi elméd van, akkor jobban tudsz új információkat találni. Ne félj beismerni, hogy nem tudsz mindent. Mindig kérdezz olyan dolgokkal kapcsolatban, amiket nem értesz.

22. Egyéniesség

Önállóság – csináld úgy a dolgokat, ahogy te gondolod, hogy csinálni kellene őket. Ne félj attól, hogy mások majd megszólnak.

23. Idealizmus

tartsd a lábad a földön – a fejed viszont legyen a felhők között. Törekedj nagy dolgokat elérni, ne csak a magad, hanem az egész emberiség jobbítására.

24. Képzelőerő

Találékonyság – merj mindenki másnál jobban gondolkodni új kombinációkban! Tanuld meg látni a dolgokat más nézőpontból. Takarítsd ki a mentális környezeted, hogy kifejleszd ezt a fajta képzelőerőt. Adj magadnak egy kis időt minden nap az álmodozásra, a fantáziálásra, sodródj bele az álomszerű belső életbe, ahogy gyerekkorodban is tetted.

24+1 Bizalom és bizakodás Istenben

A legutolsó tétel: bízd magadat Istenre és bizakodj, hogy megsegít téged. Bízd multadat Isten irgalmára. Jelenedet helyezt Isten szeretetébe! Jövődet pedig Isten gondviselésébe! Tégy úgy mintha minden rajtad múlna, de ne tégy semmit Isten nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük