Misefelvételek

Ezen az oldalon összegyűjtöttük az elmúlt vasárnapok szentmise felvételeit. Ha lemaradt az élőben közvetített szentmiséről, utólag bekapcsolódhat. Egyet kell tennie: klikkeljen a videoablakra és máris kezdődhet a mise!

Hogyan vegyünk részt az on-line misén?

Egyházközségünkben 2020 márciusa óta elérhető a ravazdiak számára a FaluTV közvetítésével a szombat esténként tartott szentmise. A hívők szélesebb köre a 4plebania.hu oldal kezdőlapján lévő videó-ablakra egy kattintással indíthatja
a szentmise közvetítést. Nagyon nagy segítség ez azoknak, akik úgy döntöttek, hogy otthon maradnak a járvány ideje alatt. Tulajdonképpen bárhol vagyunk a világban, a szentmisébe be tudunk kapcsolódni.

Ugyanolyan bekapcsolódás ez, mint a valóságos jelenléten keresztüli bekapcsolódás?

Rajtunk múlik, hogy ugyanolyan legyen! Mit tehetünk azért, hogy legyen kegyelmi gyümölcse az on-line részvételnek?

On-line is lehetek Off-line.

Ez mindenkit megkísérthet. Magyarra lefordítva: nagy a kísértés, hogy miközben látszólagosan a misén vagyok, bensőleg messze, valahol másutt járok, vagyis Off-line vagyok. Jézus sokat beszél azokról, akik úgy gondolják magukról, hogy On-line vannak, de igazából ők Off-line üzemmódban vannak. Ezek a farizeusok. – Persze, hogy nem szeretnénk rájuk hasonlítani. Akkor mégis, mit tehetek az ügy érdekében? Az on-line szentmisén is úgy végy részt, mintha a templomban volnál! Öltözz fel úgy, ahogy a vasárnapi szentmisére szoktál menni.

Fontos a közvetlen környezeted!

Érdemes egy szép fehér terítőt tenni az asztalra, és egy lehetőleg szentelt gyertyát meggyújtani. A lelki készület nem elhanyagolható. A szentmisébe való bekapcsolódás előtt szánjunk rá legalább 2-3 percet, hogy lelkileg felkészüljünk, elcsendesedjünk.

Mondjuk a szentmise válaszait!

Álljunk, üljünk, térdeljünk le a mise megfelelő részeinél. Ne járkáljunk ide-oda a lakásban más ügyeket intézve a szentmise alatt. Vegyük komolyan! A szentmise végeztével is hagyjunk magunknak 2-3 percet, mielőtt más teendőkbe fogunk.

Ne röstelld a jegyzetelést!

Ha jegyzetet készítesz magadnak a prédikációról, az nagyon hasznos lehet a további elmélkedéshez. Írjuk le, melyik imádság fogott meg bennünket!

Imádság lelkiáldozásra

Alábbiakban pedig Avilai Szent Teréz imádságát ajánlom azok megsegítésére, akik naponta a lelki áldozáshoz kívánnak járulni:

„Uram Jézus Krisztus, hiszek Benned, imádlak Téged és szeretlek Téged teljes szívemből. Bánom minden bűnömet, mert szeretnélek magamhoz fogadni a szentáldozásban, hogy Veled élhessek. Jöjj hát, ó Jézus, legalább lélekben költözz a szívembe, és végy lakást benne örökre… A mi Urunk Jézus Krisztus Teste őrizzen meg engem az örök életre. Köszöntelek, ó Jézus az én szegény szívemben. Neked adom magamat egészen. Tied akarok lenni életemben és halálom után is. Ámen!”