Hirdetések

HIRDETÉSEK 2022. AUGUSZTUS

R – Ravazd; BP – Bakonypéterd; VV – Veszprémvarsány; L – Lázi

R – Örömmel tájékoztatom a kedves híveket, hogy plébánia az elmúlt hét folyamán beköltözött végleges helyére, a belsőleg felújított régi menza épületbe, amelybe az akadálymentes bejárat felől lehetséges bejutni. Ezen túl telefonon előre egyeztetett időpontban ott lehet intézni a hivatalos ügyeket. Az elövetkezőkben ebben az épületben fogjuk tartani a plébánia programokat is, amelyre szeretettel várunk mindenkit.

VV – A plébánia beköltözött az elmúlt hét folyamán a belsőleg felújított épületbe. Telefonon előre egyeztetett időpontban ott lehet intézni a hivatalos ügyeket a megszokott irodai helyiségben. Az elövetkezőkben ebben az épületben fogjuk tartani a plébánia programokat is, amelyre szeretettel várunk mindenkit.

VV – A Szent Adalbert Napközis Tábor Veszprémvarsányban augusztus 7-én kezdődik és 12-ig tart. 7-én, vasárnap reggel 9 órakor tábornyitó szentmisére hívjuk a gyerekeket és szüleit.

R – VV – BP – L – Augusztus 13-án, szombaton, 10.00-kor Ravazdon, a Béla király-kútnál szabadtéri szentmisét ünneplünk a mennybe fölvett Nagyboldogasszony tiszteletére. A szentmisében gyermekeket keresztelünk. Rossz idő esetén a plébániatemplomban tartjuk meg az ünnepi szentmisét. Ezen a napon este 7 órakor nem lesz szentmise templomunkban.

VV – Augusztus 14-én vasárnap este fél 7-kor koncertre hívunk mindenkit a varsányi templomba. Ismert dallamokat játszik a STRINGERS vonósnégyes. Szeretettel várunk mindenkit. A belépés ingyenes.

R – Szent Márton Napközi Tábor kezdődik Ravazdon augusztus 15-én. A tábornyitó szentmise 13-án, szombaton reggel 10 órakor lesz a Béla király kútjánál, ahova a táborozó gyerekeken kívül a szülőket is szeretettel várjuk. A tábor záró szentmiséje 18-án csütörtökön lesz, amelynek keretében Cirill főapát úr megáldja a templom elkészült Mária-kápolnáját, amennyiben Főapát úr ráér.

R – Augusztus 20-án, szombaton, Szent István királyunk ünnepén szentmisét mutatunk be, amelyben megáldjuk az új kenyeret.  20-án reggel 9.00 Ravazd, 11.00 Lázi-ban lesz szentmise. (Mindkét helyen az esti szentmisék elmaradnak!) Augusztus 21-én, vasárnap: reggel 9:00 Veszprémvarsány, 11.00 Bakonypéterd-en mutatunk be szentmisét.

R – Augusztus 21-én, vasárnap délután 6 órakor Ravazdon, a templomtéren Nyárvégi Templomtéri Koncertre hívjuk a kedves zeneszerető híveket. Templomaink orgonistája, Kárpáti Levente szórakoztatja a vendégeket ismerős komolyzenei dallamokkal. A részvétel természetesen ingyenes, adományok felajánlását elfogadjuk a ravazdi templom Mária kápolnájának befejező munkálatainak elvégzésére.

L – Nagy örömmel tájékoztatom a kedves híveket, hogy július 25-én, az elmúlt hétfőn a kivitelező cég megkezdte a lázi temet korszerűsítésének munkálatait. Mint tudjuk, hogy térkövezett kegyeleti park készül, amely a jövőben a temetés előtti búcsúztatások méltó helyszíne is lesz. A kegyeleti par középpontjába kerül majd a temetői kőkereszt. A pályázati forrásból szelektív hulladékgyűjtő is épül, amelyhez a szükséges vashálót a ravazdi plébánia biztosította egyházközségünknek. A háló átszállítását hálásan köszönöm Badics Krisztiánnak, Kreitl Gábornak és aki a teherautót biztosította, … Gábornak.

L – Templomunk udvarának és vízszigetelésének munkálataihoz a Főapátság Projektirodája jelenleg kivitelezőt keres. Amint megtalálta, azonnal elkezdik a lábazati vakolat leverését, és a korábban szakszerűtlenül kivitelezett  vízelvezető drénrendszer megszüntetését és a térburkolat kialakítását.