Hirdetések

EGYHÁZKÖZSÉGI PROGRAMOK AZ ÁDVENTI ÉS KARÁCSONYI IDŐBEN

SZENT KATALIN BÚCSÚ LÁZIBAN – November 29-én, vasárnap tartjuk Láziban Alexandriai Szent Katalin búcsúünnepét. 17.00-kor ünnepi búcsúi szentmise lesz, azt követően pedig Kárpáti Levente kántorunk orgonakoncertje. Szeretettel várunk mindenkit: híveket és a családokba érkező vendégeket is. A koncerten való részvétel ingyenes, de az egyházközség adományokat a templom padjainak felújítására köszönettel elfogad.

ADVENTI CIPŐSDOBOZ IPOLYTÖLGYESRE Mennyi szeretet fér bele egy cipősdobozba?

Egyházközségünk idén is adományokat gyűjt az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon fogyatékkal élő lakói javára. Kérünk mindenkit, hogy karácsonyra készülve nem többet, mint ami egy cipősdobozba belefér, adományozzon tisztálkodási szereket, írószereket. Az adományokat a sekrestyében lehet leadni december 7-éig. Felajánlásként pénzadományokat is elfogadunk. A bérmálkozók december 9-én szombaton viszik el és adják át a gyermekotthon lakóinak. – Annál meghittebb és melegebb a karácsonyunk, minél inkább gondolunk azokra is, akik rászorulnak támogatásunkra.

ÁDVENTI KOSZORÚKÖTÉS ÉS KARÁCSONYI DÍSZ-KÉSZÍTÉS A PLÉBÁNIÁN

Akik szeretnének ádventi koszorút és csodálatos karácsonyi díszeket készíteni, lehetőség lesz erre a plébánia közösségi termében:

 • Varsány: december 2., szombat, 14. (Ide várjuk a péterdi gyerekeket is!)
 • Ravazd: december 2., szombat, 16.00
 • Lázi: december 3., vasárnap, 15.30

Az elkészített koszorúkat a szentmisében megáldjuk. 2.000,- forint hozzájárulást kérünk, hogy az alapanyagokat megvásárolhassuk. A gyerekeket korosztálytól függetlenül szeretettel várjuk.

HOZZÁNK IS JÖN A MIKULÁS!

Reméljük, hogy ádvent 2. vasárnapjának megérkezik a Mikulás templomainkba. Szeretettel várunk minden gyermeket a szentmisékre, hogy találkozzanak a Mikulással, aki ebben az évben sem jön üres kézzel.

 • Ravazdon december 9-én, szombaton, az este 6 órakor kezdődő szentmise után;
 • Varsányban december 10-én, vasárnap a reggel 9 órai szentmise után;
 • Péterden december 10-én, vasárnap, a délelőtt 11 órakor kezdődő szentmise után.
 • Láziban a december 10-én, vasárnap, a délután 5 órakor kezdődő szentmise után.

ÁDVENTI KONCERT VESZPRÉMVARÁSÁNYBAN

December 17-én vasárnap délután 3 órakor Elischer Balázs orgonaművész, egykori kántorunk ad ádventi orgonahangversenyt Veszprémvarsányban a katolikus plébániatemplomunkban. A koncertet követően egy beszélgetés keretében beszél magáról Balázs. Az ünnepi program szeretetvendégséggel zárul. Mindenkit szeretettel várunk.

ÁDVENTI HÉTKÖZNAPI (RORATE) SZENTMISÉK

 • Bakonypéterd: kedd, 7.00;
 • Ravazd: szerda, 7.00;
 • Veszprémvarsány: csütörtök, 7.00;
 • Lázi: péntek, 7.00.

MISE-CHALLENGE, AZAZ KIHÍVÁS EGY HŰSÉGES TEMPLOMBAJÁRÁSRA

Idén is versenyt hirdetünk a leghűségesebb misére járók között. Öt matricát lehet összegyűjteni: négy ádventi miéséért négyet, a karácsonyi szentmiséért az ötödiket lehet megkapni. A beragasztott matricák egy nagyon szép képet adnak ki. Ha valaki a vasárnapi matricákat összegyűjtötte, vízkeresztkor egy sorsoláson vehet rész. A 3. helyezett kristálygyöngy rózsafüzért, a 2. egy szép Jézus-ikont, az 1. helyezett egy gyönyörű képes biblia birtokosa lehet.

SZENTGYÓNÁSI LEHETŐSÉG KARÁCSONY ELŐTT  

A karácsonyi szentgyónás elvégzésére van lehetőség az alábbi időpontokban:

 • Láziban: 18., hétfő, 16-17 ó. és a pénteki 7 órakor kezdődő mise után
 • Varsányban: 18., hétfő, 17-19 ó. és a csütörtöki 7 órakor kezdődő mise után
 • Bakonypéterden: 19., kedd; 16-17 ó. és a keddi 7 órakor kezdődő mise után
 • Ravazdon: 19., kedd, 17-19 ó. és a szerdai 7 órakor kezdődő mise után

Biztatunk mindenkit, hogy készüljön imádsággal, szentgyónással, jó cselekedetekkel, adományozással karácsony szent ünnepére, Megváltónk, Jézus Krisztus születésének ünnepére.

MISEREND A KARÁCSONYI ÉS ÚJÉVI IDŐSZAKBAN – 2023-2024

Lásd a Főoldalról elérhető Miserendet!