Hirdetések

HIRDETÉSEK (2021. június)

Mindenhol – A trianoni békediktátum kihirdetésének és hazánk feldarabolásának 101. tragikus évfordulóján június 4-én, pénteken, délután fél 5 órakor imádságra hívom plébániáink hívet templomaikba. Ezen a napon ugyanebben az időpontban harangzúgással emlékezünk erre a gyászos eseményre.

Mindenhol – A leendő bérmálkozóknak június 12-én lelki napot szervezünk a bakonypéterdi plébánián. Akik szeretnének ebben a csoportban bérmálkozni, kérjük vegyenek részt a lelki napon, amelynek programját jövő héten fogjuk kiosztani részükre.

Mindenhol – Ravazd, Bakonypéterd, Lázi és Veszprémvarsány, fiataljainak bérmálkozása június 20-án vasárnap 9.00-kor lesz Veszprémvarsányban. Szeretettel váruk a plébániák híveit, különösen is a képviselőtestületek tagjait közös ünnepünkre, ahol Cirill főapát úr 22 fiatalt bérmál meg. – Ezen a vasárnapon templomainkban nem tartunk szentmisét. (Ravazdon szombateste 7 órakor lesz szentmise!)

Mindenhol – Napközis tábort szervezünk a nyár folyamán két időpontban. A ravazdi egyházközség szervezésében július 5 és 9.-e között, a varsányi plébánia szervezésében pedig július 19 és 23.-a között. Az iskolában is hirdetni fogjuk, a gyerekek kezébe pedig jelentkezési lapot fogunk osztani. Jelentkezni a táborokba már most is lehet. A részvételi díj az ötnapos táborba 15.20.000,- forint közt fog alakulni. A gyerekek számára hétfőtől péntekig reggel fél 9-től délután 4 óráig megőrzést és értékes programokat biztosítunk, ahogyan az elmúlt években is. A járvány miatt idén még elutazós-ottalvós tábort nem szervezünk. Reméljük, jövőre már ez is lehetséges lesz.

Mindenhol – Minden plébániánkon zajlik pályázati forrásból megvalósuló beruházás. Ravazdon a menza épület tetőszerkezete és belső része, Péterden és Láziban a temető korszerűsítése, Veszprémvarsányban pedig a plébániaépület teljes egésze újul meg. A munkálatok elkezdődtek. Jelenleg a különféle szakágak végzik a műveleteket.

Mindenhol – Hálaadás a világjárvány után – hirdetéseket lásd külön lapon.

Ravazdon – Tanévzáró szentmisére hívom az iskola diákjait és tanárait, valamint egész egyházközségünket június 12-én szombaton este 7 órára a ravazdi templomba. A szentmisében megköszönjük Istennek a tanévet és hogy a rendkívüli körülmények közt is megsegített bennünket.

Ravazdon – Templomunk védőszentjének, Szent Willebaldnak búcsúünnepét a napközis tábor végén, a Willebald-dombon, július 10-én, szombaton délután 6 órakor kezdődő szentmisével fogjuk megünnepelni. A Szentmise után szeretetvendégség is lesz.

Ravazdon – Június 5-én, szombaton az esti szentmise után kb. 20 órakor bekapcsolódunk a világméretű szentségimádásba, amelyet az 52. Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszusra készülve szerveznek. Ezen az estén, ha lehetséges, minél többen maradjunk együtt a szentmise után az Eukarisztiában jelenlévő Jézus előtt.

Ravazd, Varsány – A nyár folyamán is lesz a csütörtöki napokokon Veszprémvarsányban reggel 7 órakor, Ravazdon pedig este 6 órakor szentmise.

Veszprémvarsányban – Június 6-án vasárnap a veszprémvarsányi egyházközségben elsőáldozást ünneplünk. A szentmise rendkívüli időpontban nem 9, hanem 10 órakor kezdődik. Mindenkit szeretettel várunk.

Veszprémvarsányban – Június 26-án, szombaton délután 3 órakor ökumenikus tanévzárót tartunk a református és az evangélikus testvéregyházak lelkészeivel és diákjaival.

MINDENHOL – Minden csütörtökön este 6 órakor és minden szombaton este 6 órakor a szentmiséket élőben közvetítjük a ravazdi templomból a youtube csatornámon (Arnold), ravazdi falutv-n és a 4plebania.hu oldalon. Hogy értesítést kapjatok a soron következő szentmiséről, kérem, iratkozzatok fel a youtube csatornámra. A feliratkozás a videoablak alatt található piros FELIRATKOZÁS gombbal lehetséges. Akik szeretnének értesítést kapni a következő szentmiséről, kattintsanak a gomb melletti kis harangocskára.

MINDENHOL – A világjárvány ideje alatt a plébániákon a személyes ügyintézés a megszokott módon a megszokott időpontban szünetel. Akik sírhelymegváltást vagy anyakönyvi ügyeket szeretnének intézni, interneten keresztül tehetik meg. Az arnold@osb.hu e-mail címemen vagy a 06-30-920-2246-os telefonszámon is elérhető vagyok a nap minden órájában.

MINDENHOL Egyházközségi hozzájárulás rendezésére a világjárvány miatt jelenleg személyesen nincs lehetőség a plébánián a megszokott ügyfélfogadási időben. Aki szeretné rendezni az éves önkéntes egyházközségi hozzájárulását, az a templom előteréből vihet sárga csekket, vagy a plébánia bankszámlájára utalhatja hozzájárulását. Bankszámlaszámunk a sárga csekken megtalálható. Az egyházi hozzájárulás ajánlott mértéke: aktív korúak részére 4.000,-, a nyugdíjasok számára 3.000,- forint.

MINDENHOL – Szeretettel kérek benneteket, hogy anyagi lehetőségükhöz mérten támogassátok plébániánk szentmise közvetítéshez szükséges informatikai eszközök fejlesztését. A ravazdi plébánia bankszámlaszáma: a 4plebania.hu/adomanyozas oldalon található. Akik adományukkal szeretnének hozzájárulni, írják be a megjegyzés rovatba: „miseközvetítésre” jelszót. Köszönjük mindenki hozzájárulását.