Hirdetések

HIRDETÉSEK (2021. február)

 

PÉTERD – FAKIVÁGÁS A TEMETŐBEN
Elkezdődött a péterdi temetőben a leendő kerítés nyomvonalában az útban lévő fák eltávolítása. A helyi illetékességű Papatyai Generál fogja végezni a tavasz folyamán az 5 millió forint pályázati forrásból megvalósuló temetőkorszerűsítést, amelyben a temető teljes területét bekerítő vadonatúj kerítés, a felső sírokhoz felvezető betonlépcső világítással és a jelenlegi hulladéktároló helyén szelektív hulladékgyűjtő fog megvalósulni.

PÉTERD – TERÜLETRENDEZÉS A TEMETŐBEN
Tájékoztatom a kedves híveket, hogy a temető tulajdoni jogviszonyának rendezése egy újabb szakaszba lépett. Elkezdődik az Önkormányzattal való egyeztetés, amelyben a temető rendezési tervének módosításához szükséges eljárás elindítása a cél. A telekalakítás rajzait Németh Gyula mérnök úr készíti és ő a bonyolítója is az ügymenetnek az Önkormányzat és az illetékes hatóságok közt.

LÁZI – Hulladéktároló a temetőben
A napokban történik a lázi temetőben egy ideiglenes hulladéktároló létesítése. A hulladéktároló körül egy rácsos fal is kialakításra kerül avégett, hogy a szél ne vigye el a szemetet. Célunk, hogy az üvegmécseseket, a műanyag hulladékot és a zöld hulladékot külön tárolókban gyűjtsük. A zöld hulladékot helyben égetjük el, a műanyag s üveg hulladék számára pedig szemeteskukákat helyezünk el, amelyet a szolgáltató elszállít. Kérem, hogy a három különféle hulladékot külön tárolókba helyezzük. A pályázati forrásból megvalósulni készülő temetőkorszerűsítés a koranyári hónapokban kezdődik el.

LÁZI – PLÉBÁNIAÉPÜLET FELÚJÍTÁSA
A kivitelezővel való megállapodás szerint a plébániaépület felújításának határideje március 31. Bízunk benne, hogy ebben az évben lezárulnak a felújítási munkálatok és elkezdődhet az udvari rész parkosítása, ill. a kerti terület rendezése is.

RAVAZD – MENZA-HÁZ FELÚJÁTÁSI MUNKÁLATOK KEZDŐDNEK
Február 1-én kezdődik a régi iskola befejezése után a Menza Épület felújítása. A beruházás 30 millió forint pályázati forrásból, 10 millió forint Apátságtól kapott visszatérítendő támogatásból, a hívek adományaiból valamint a plébánia gazdálkodásából befolyt bevételből valósul meg. Kérjük az épület előtt elhaladókat, hogy óvatosan közlekedjenek, mert a tetőszerkezet lebontása kezdődik, nehogy baleset történjen. Kérem, hogy az iskolás gyerekek az épület udvarában a munkálatok befejezéséig ne játszanak.

RAVAZD – PARKOLÁS AZ ÉPÜLETEK MELLETT
Tájékoztatjuk azokat, akik gyakran használják parkolás céljából a menza ház és a szomszédos szolgálati lakás előtti területet, hogy mivel több kémény van rossz állapotban, és fennál az omlásveszély, jelen körülmények közt nem biztonságos a parkolás. A plébánia felelőséget nem tud vállalni a keletkezett károkért. Kérjük, használja mindenki a templom előtti biztonságos parkolókat!

RAVAZD – A RÉGI ISKOLA HAMAROSAN KÉSZ
Tájékoztatom a kedves híveket, hogy február közepén a régi iskola felújítása befejeződik. A projekt közel 20 millió forint pályázati forrásból és az egyházközség vagyonából valósulhatott meg. Az épület megáldását és projektzáró ünnepségét a tavasz folyamán tartjuk, amelynek időpontját hirdetni fogjuk. Az épület neve a jövőben rendalapítónk, Szent Benedek nevét fogja viselni. Szent Benedek-háznak fogjuk hívni. Ez az épület tölti majd be az elkövetkező időszakban a plébánia funkcióját, amíg el nem készül a Menza épület felújítása, ahol tágas közösségi terek és lelkészlakás lesz kialakítva.

RAVAZD – LAKÁSOK
A régi iskolában (Szent Benedek-házban) még egy bérlakás várja a lakóját. A lakásbérleti díj 80.000,- forint. Ezen felül a bérlőt terhelik a közüzemi költségek. Nagyon kényelmes, egy szobából, egy nappaliból, konyhasarokból, WC-helyiségből, és egy fürdőszobából, valamint egy közlekedőből álló, alacsony költségen üzemeltethető bérlakást kínálunk az érdeklődők részére.

RAVAZD – VARSÁNY CSÜTÖRTÖKI SZENTMISE
A járvány idején különösen is fontosnak tartjuk, hogy többet imádkozzunk és, hogy alkalmakat teremtsünk a megnyugvásra és a lelki fellélegzésre. Ezért csütörtökönként Veszprémvarsányban reggel 7 órakor, Ravazdon pedig este 6 órakor szentmisét tartunk, amelyre szeretettel várunk mindenkit. Akik betegség vagy egyéb akadályoztatás miatt nem tudnak részt venni, a jövőben a szombat esti misén kívül a csütörtöki misébe is bekapcsolódhatnak online vagy a FaluTv-n keresztül.

RAVAZD – VARSÁNY NAGYBÖJT ÉS HAMVAZÓSZERDA
Február 17-én, hamvazószerdán kezdődik a nagyböjt. Hirdetem, hogy hamvazószerda hetében csütörtökön nem tartunk szentmisét, hanem hamvazószerdán a szokásos időpontban (Varsány: 7.00; Ravazd 18.00) lesz a szentmise hamvazkodással egybekötve. Akiknek nincs lehetőségük ezen a napon hamvazkodni, a soron következő vasárnapon a szentmisében meghamvazkodhatnak.

VARSÁNY – PLÉBÁNIAFEJÚJÍTÁS
Február elsején a kivitelező végnek átadjuk a plébánia területét, hogy elvégezze a szükséges munkálatokat. A munkálatokkal a bakonypéterdi illetékességű Papatyi-General lett megbízva. A 32 millió Ft. pályázati forrásból támogatott felújításnak köszönhetően az épületben lelkészlakás, összenyitható közösségi termek, konyha, vizes helyiség és bérlakás lesz kialakítva.

KÖZVETÍTÉS KORSZERŰSÍTÉS
Többen jelezték, hogy akadozik a szentmise közvetítés. Elnézést kérünk a kellemetlenségért. Sebestyén Balázs informatikus segítségével dolgozunk a probléma elhárításán.

YOUTUBE-CSATORNA
Akik szeretnének értesítést kapni a soron következő élőben közvetített szentmiséről, iratkozzon fel a YouTube csatornámra. A közvetítés előtt egy órával a rendszer elküldi az értesítőüzenetet e-mailben. Az online szentmisék a 4plebania.hu oldalról továbbra is elérhetők lesznek.

A BÖJTÖLÉS RÉSZVÉTEL KRISZTUS SZENVEDÉSÉBEN
Hamvazószerdán és nagyböjt péntekjein keresztény közösségeink hívei szigorú böjtöt tartanak, ami azt jelenti, hogy csak három alkalommal veszünk magunkhoz eledelt és ezeken a napokon a hústól teljesen tartózkodunk. A böjt alól felmentést kapnak azok, akik betegek, hiszen ők betegségük türelmes hordozásával kapcsolódnak be a bűnbánatba. Nem határozzuk meg, hogy hánytól hány éves korig böjtöljünk. Azt javaslom, hogy mindenki az egészségéhez és életállapotához képest hozzon lemondást, vagy tartson böjtöt!

JEGYES CSOPORT
A házasságra és esküvőre készülő párok részére idén is indítunk jegyes-csoportot. A 4plebania.hu/jegyes-csoport oldalon lehet tájékozódni a felkészülés részleteiről. Jegyes-csoport alkalmak havonta egy alkalommal vannak, amelyeket Hutvágner Kamilla pszichológus-családterapeuta és Arnold atya családsegítő lelkigondozó vezetnek.