Hirdetések

Ravazd, Szent Márton Plébánia

HIRDETÉSEK (2020. AUGUSZTUS 8-9.)

 1. Augusztus 12-én, szerdán délután fél 5-től a napközis tábor résztvevőinek és a plébánia kedves híveinek egy színes műsorral szeretnénk kedveskedni, amelyben lesz élő népzene, bűvészmutatvány, beresütés. Szeretettel várunk mindenkit!
 2. Szabadtári mise. – Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén 10.00-kor Béla király kútjánál szabadtéri misét tartunk, amely a napközis tábor záró miséje. A szentmisében gyermeket keresztelünk.
 3. Szent István király ünnepén, augusztus 20-án, délelőtt 9 órakor ünnepi szentmisével és kenyéráldással emlékezünk államalapítónkra, aki a közeli bencés monostort is alapította 1000 évvel ezelőtt. Az apátságban ingyenes programok, idegenvezetés várja a kedves vendégeket ezen a napon.
 4. Nyárvégi koncert lesz a varsányi templomban, augusztus 23-án vasárnap délután 5 órakor. Ismert dallamokat játszik a STRINGERS vonósnégyes. Szeretettel várunk mindenkit. A belépés ingyenes.
 5. Az elsőáldozást a ravazdi plébánián szeptember  27-én, vasárnap 15 órakor tartjuk.
 6. Az idén a négy plébánia fiataljainak bérmálása Bakonypéterden lesz  október 11-én, vasárnap 11-kor órakor.
 7. Épület felújítás. – A régi iskola épület tetőfelújítása a héten befejeződött, de a munkálatok az épületen belül tovább folytatódnak. Tájékoztatásul hirdetem, hogy az épület felújítás közel 20 millió forint pályázati forrásból és apátsági támogatásból valósul meg. Az igényes munkát Nyári Szilárd veszprémvarsányi vállalkozó és csapata végezte. / Reményeink szerint a menza épület tetőszerkezetének teljes cseréje is hamarosan megvalósul. Az eredeti elképzelések szerint még augusztus hónap végén elkezdődnek az munkálatok.
 8. Gyűjtés a kápolna befejezésére. – Templomunk előterének és Mária kápolnájának befejező munkálataira szeretettel fogadjuk a hívek adományait. Az felajánlásokat be lehet fizetni személyesen a sekrestyében, sárga csekken, amelyet templomunk kiadványos polcáról lehet vinni, és banki átutalással a plébánia bankszámlaszámára. Hálásan köszönjük mindenki hozzájárulását.

 

Bakonypéterd

HIRDETÉSEK (2020. AUGUSZTUS 8-9.)

 1. Szent Rókus ünnepe. – Augusztus 16-án, Nagyboldogasszony ünnepét követő vasárnap, 11.00-kor a kápolna védőszentjének, Szent Rókusnak ünnepére tervezett szentmisét a nagy hőség miatt nem szabadtéren, hanem itt a templomban tartjuk, amelyre szeretettel várunk minden helybélit és elszármazottat.
 2. Szent István király ünnepén, augusztus 20-án, délelőtt 11 órakor ünnepi szentmisével és kenyéráldással emlékezünk államalapítónkra, aki a közeli bencés monostort is alapította 1000 évvel ezelőtt. Az apátságban ingyenes programok, idegenvezetés várja a kedves vendégeket ezen a napon.
 3. Nyárvégi koncert lesz a varsányi templomban, augusztus 23-án vasárnap délután 5 órakor. Ismert dallamokat játszik a STRINGERS vonósnégyes. Szeretettel várunk mindenkit. A belépés ingyenes.
 4. Az Elsőáldozás időpontja a péterdi plébánián szeptember 20-án, vasárnap 11 órakor lesz.
 5. Az idén a bérmálásBakonypéterden lesz  október 11-én, vasárnap 11-kor órakor. Szeretettel várjuk a családokon kívül a kedves híveket (különösen a képviselőtestület tagjait) a bérmálkozásra, mert ezen az alkalommal ünnepeljük a péterdi templom 200 éves évfordulóját.
 6. Kápolna a bejáratnál. – Adománygyűjtés hirdetek a templom bejárata melletti kis kápolna felújító munkálatainak befejezésére. Kb. 200.000 forintra van szükség, hogy a kivitelező szépen befejezze és kifesse a kápolnát. A felújítást követően a Mária szobrot visszahelyezzük méltó helyére.
 7. Pályázat a temetőre. – Az apátság beruházási csoportja és projektirodája pályázatot állít össze a péterdi temető teljes bekerítésére, akadálymentes térkövezésére, valamint a hulladék tárolásának korszerű megvalósítására. Ha nyer a pályázat, akkor gyönyörűen megújul a temető és annak környezete. A pályázatot a Magyar Falu Program keretében nyújtjuk be.

 

Veszprémvarsány 

HIRDETÉSEK (2020. AUGUSZTUS 8-9.)

 1. Augusztus 16-án du. 4 órakor szentmisében ünnepli Horváth István atya, Bakonyszentlászló plébánosa pappá szentelésének 50. jubileumát. Erre az alkalomra 13 órakor gyalogos zarándoklattal indulunk át veszprémvarsányi templomtól, hogy együtt ünnepeljünk vele. Akik autóbusszal szeretnének odajutni és hazajutni, azok csütörtökig jelezzék részvételi szándékukat Krisztiánnál, hogy megszervezhessük az utazást. Ezen a vasárnapon templomunkban kivételesen nem lesz szentmise.
 2. Szent István király ünnepén, augusztus 20-án, délelőtt 11 órakor ünnepi szentmisével és kenyéráldással emlékezünk államalapítónkra, aki a közeli bencés monostort is alapította 1000 évvel ezelőtt. Az apátságban ingyenes programok, idegenvezetés várja a kedves vendégeket ezen a napon.
 3. Nyárvégi koncert lesz a varsányi templomban, augusztus 23-án vasárnap délután 5 órakor. Ismert dallamokat játszik a STRINGERS vonósnégyes. Szeretettel várunk mindenkit. A belépés ingyenes.
 4. Az Elsőáldozás időpontja egyházközségünkben szeptember 20-án, vasárnap 17 órakor lesz.
 5. Idén a bérmálkozásBakonypéterden lesz  október 11-én, vasárnap 11-kor órakor.
 6. Templompadok felújítása. – Műemlékvédelmi szakemberek és az Apátság beruházási csoportja az elmúlt héten felmérték a padok felújításával járó munkálatokat. Hamarosan elkezdődik a padok szétbontása és az oldalanként 10 rövidméretű padsort egybeépítése.
 7. Elindult a templom falvizesedés okozta kárainak felmérése is, ami a helytelenül kivitelezett drénrendszer miatt van. A falak fejmagasságig felázva, és nagyon sok helyütt mállik a vakolat. Az apátság segítségével külön kormányzati támogatást fogunk igényelni a súlyos kár helyrehozására. Első becslés szerint 40-50 millió forint szükséges a kár helyrehozására.
 8. Pályázat a temetőre. – Az apátság beruházási csoportja és projektirodája pályázatot állít össze a lázi temető bekerítésére, akadálymentes térkövezésére, valamint a hulladék tárolásának korszerű megvalósítására. Ha nyer a pályázat, akkor gyönyörűen megújul a temető és annak környezete. A pályázatot a Magyar Falu Program keretében nyújtjuk be.
 9. A plébánia belső tereinek felújítása a jövő héten véget ér. A kivitelező ígérete szerint novemberig megvalósul a teljes külső felújítás is.

 

 Lázi

 HIRDETÉSEK (2020. AUGUSZTUS 8-9.)

 1.  Augusztus 16-án du. 4 órakor szentmisében ünnepli Horváth István atya, Bakonyszentlászló plébánosa pappá szentelésének 50. jubileumát. Erre az alkalomra 13 órakor gyalogos zarándoklattal indulunk át, hogy együtt ünnepeljünk vele. A templom előtt találkozunk. Haza autóbusszal érkezünk a szentmisét követően.
 2. Szent István király ünnepén, augusztus 20-án, délelőtt 9 órakor ünnepi szentmisével és kenyéráldással emlékezünk államalapítónkra, aki a közeli bencés monostort is alapította 1000 évvel ezelőtt. Az apátságban ingyenes programok, idegenvezetés várja a kedves vendégeket ezen a napon.
 3. Nyárvégi koncert lesz a varsányi templomban, augusztus 23-án vasárnap délután 5 órakor. Ismert dallamokat játszik a STRINGERS vonósnégyes. Szeretettel várunk mindenkit. A belépés ingyenes.
 4. Az Elsőáldozás időpontja egyházközségünkben október  3., vasárnap 16 órakor lesz.
 5. Idén a bérmálkozásBakonypéterden lesz  október 11-én, vasárnap 11-kor órakor. Szeretettel várjuk családokon kívül a kedves híveket (különösen a képviselőtestület tagjait) a bérmálkozásra, mert ezen az alkalommal ünnepeljük a péterdi templom 200 éves évfordulóját.
 6. Temetőkorszerűsítés – A sírhelymegváltásokból befolyt pénz lehetővé teszi számunkra, hogy temetőkert felújítását is tervbe vegyük. Ugyanakkor az Apátság projektirodája segítségével a pályázatokat is folyamatosan figyeljük. Jelenleg olyan pályázat jelent meg, amely fák beszerzésére ad lehetőséget. A pályázatban olyan fafajtákat lehet igényelni, amiből a kegyeleti parkot tudjuk megvalósítani, illetve  a szántóföldek mellett található kerítésszakasz fásítása valósulhat meg. Élünk a lehetőséggel és a magyar falu pályázati programban beadjuk a igényünket. Reményeink szerint a következő lépés az utcafront fásítása lesz, amelyet szeretnénk úgy megoldani, hogy védje a síremlékeket a portól,  ugyanakkor valamennyire a zajt is felfogja, hogy méltó módon tudjunk elhunyt szeretteinkre emlékezni.