Hirdetések

HIRDETÉSEK (2021. április)

MINDENHOL – Minden csütörtökön este 6 órakor és minden szombaton este 6 órakor a szentmiséket élőben közvetítjük a ravazdi templomból a youtube csatornámon (Arnold), ravazdi falutv-n és a 4plebania.hu oldalon. Hogy értesítést kapjatok a soron következő szentmiséről, kérem, iratkozzatok fel a youtube csatornámra. A feliratkozás a videoablak alatt található piros FELIRATKOZÁS gombbal lehetséges. Akik szeretnének értesítést kapni a következő szentmiséről, kattintsanak a gomb melletti kis harangocskára.

MINDENHOL – A szentmiséken való személyes jelenlét még mindig engedélyezett. Minden csütörtökön tartunk szentmisét továbbra is. Veszprémvarsányban reggel 7, Ravazdon este 6 órakor. A szentmisék szabadon látogathatók, de a megszokott járványügyi szabályok mellett.

MINDENHOL – Mivel a személyes jelenlétű szentgyónás ezekben a járványos hónapokban szinte teljesen lehetetlenné vált, a hónap első hétvégéjénnek szenmtiséiben általános feloldozást adok azok számára, akik személyesen vannak jelen a szentmisén.

MINDENHOL – A vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól Cirill főapát úr felmentést ad mindenki számára, különösen is azoknak, akik idősek, betegek és félnek a megfertőződéstől.

MINDENHOL – A világjárvány ideje alatt a plébániákon a személyes ügyintézés a megszokott módon a megszokott időpontban szünetel. Akik sírhelymegváltást vagy anyakönyvi ügyeket szeretnének intézni, interneten keresztül tehetik meg. Az arnold@osb.hu e-mail címemen vagy a 06-30-920-2246-os telefonszámon is elérhető vagyok a nap minden órájában.

MINDENHOL Egyházközségi hozzájárulás rendezésére a világjárvány miatt jelenleg személyesen nincs lehetőség a plébánián a megszokott ügyfélfogadási időben. Aki szeretné rendezni az éves önkéntes egyházközségi hozzájárulását, az a templom előteréből vihet sárga csekket, vagy a plébánia bankszámlájára utalhatja hozzájárulását. Bankszámlaszámunk a sárga csekken megtalálható. Az egyházi hozzájárulás ajánlott mértéke: aktív korúak részére 4.000,-, a nyugdíjasok számára 3.000,- forint.

MINDENHOL – Szeretettel kérek benneteket, hogy anyagi lehetőségükhöz mérten támogassátok plébániánk szentmise közvetítéshez szükséges informatikai eszközök fejlesztését. A ravazdi plébánia bankszámlaszáma: a 4plebania.hu/adomanyozas oldalon található. Akik adományukkal szeretnének hozzájárulni, írják be a megjegyzés rovatba: „miseközvetítésre” jelszót. Köszönjük mindenki hozzájárulását.

MINDENHOL – A négy bencés plébánia fitalajainak bérmálkozása várhatóan június 20-án lesz Veszprémvarsányban, a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisében. Természetesen a járványhelyzethez alkalmazkodva tartjuk meg a bérmálkozást.

MINDENHOL – Egyházközségeinkben az elsőáldozásokat a következő időpontokban tervezzük megtartani:

 • Ravazdon:
  Urunk mennybemenetelének ünnepén, május 15-én, szombaton, délután 4 órakor.
 • Bakonypéterden:
  Pünkösdvasárnap, május 23-án, délelőtt 11 órakor.
 • Láziban:
  Pünkösdvasárnap, május 23-án, délután 5 órakor.
 • Veszprémvarsányban:
  Úrnapján, június 6-án, reggel 9 órakor

MINDENHOL – A liturgia és az istentisztelet az egyre erősödő és drámaivá váló járványhelyzet miatt az online térbe húzódik vissza. Ezért idén Húsvétkor a nagyheti szertartások nagy valószínűséggel templomainkból élőben is közvetítjük. A szokásos csatornákon: faluTV, youtube csatornám és a 4plebania.hu oldalon lehet bekapcsolódni. Azonban, akik szeretnének személyes jelenlétükkel részt venni, szabadon jöhetnek a szertartásokra. A szertartások kezdési időpontjait jövő héten hirdetjük és tesszük közzé a 4plebania.hu oldalon.

MINDENHOL – Március 26-án, pénteken este 6 órakor a ravazdi templomból keresztúti imádságot közvetítünk, amely a 4plebania.hu oldalon, a falutv-n és a youtube csatornámon  érhető el. Természetesen, akik szeretnének eljönni, részt vehetnek a járványügyi szabályok megtartása mellett.

MINDENHOL – Újabb pályázatokat nyújt be egyházközségünk a Pannonhalmi Főapátság projektirodájával együttműködve, amelyek egyházközségeink épületeinek és közösségeinek megújulását szolgálják. Újabb épület-, udvar- és kerítés felújítások, közösségépítő programok és közösségszervező munkabérénének finanszírozása szerepelnek a pályázati anyagban.

R – Örömmel adok tájékoztatást arról, hogy a régi iskola (új nevén Szent Benedek-ház) belső felújítása befejeződött. A műszaki átadás is megtörtént. A kivitelező cég, a bakonypéterdi illetőségű Papatyi Generál volt. Az épület felújítása 20 millió forint pályázati forrásból valósult meg, amelyet az Európai Unió és a Magyar állam támogatása egyházközségünknek.

R – Templomunk húsvét előtti nagytakarítása március 26-án, pénteken délután 4 órakor kezdődik. Előre is köszönjük azok szolgálatát, aki igyekeznek az ünnepre felkészíteni a templomot.

VV – Templomunk húsvét előtti nagytakarítása március 26-án, pénteken délután 3 órakor kezdődik. Előre is köszönjük azok szolgálatát, aki igyekeznek az ünnepre felkészíteni a templomot.

VV – Köszönetet mondunk azoknak a testvéreknek, különösen is a fiataloknak, akik részt vettek a plébániaudvarban folyó rendkakásban, gazégetésben. A plébániafelújítása jelenleg is tart. A kivitelező cég