EGYH-KCP-19-0281

Pályázatot benyújtó: Szent Péter és Pál Plébánia

Pályázatot benyújtó címe: 9088 Bakonypéterd, Kossuth L. u. 35.

A pályázat címe: Egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatása

A pályázat kódjele: EGYH-KCP-19-0281

A projekt címe: Fiatalok keresztény identitásának megerősítése

Szakmai beszámoló

A Miniszterelnökség szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. (székhelye: 1016 Budapest, Gellérthegy utca 30-32.) által kezelt, a Kvtv. 1. melléklet XI. Miniszterelnökség fejezet, 30 Fejezeti kezelésű előirányzatok cím, 01 alcím, 30 jogcímcsoport, 08 Egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatása előirányzat (jogcím) terhére nyújtott, EGYH-KCP-19-0281 azonosító számú támogatásról.

A bakonypéterdi Szent Péter és Pál Plébánia közössége a környék településeihez, főként az egyházközséghez tartozó fiatalok számára igényes programokat szervez. Célunk, hogy utazás keretében és helyben, a falujukban is biztosítsunk számukra közösségépítő, kulturális programok lehetőségét. Ezzel szülőfalujukban való maradás esélyét is elősegítenénk.

Zarándoklatot szerveztünk számukra, amelynek keretében utazást is terveztünk a boszniai Međugorjéba, Ifjúsági találkozóra. Ennek az utazásnak az útiköltségét finanszíroztuk jelen pályázati támogatásból.

A program a tervezetnek megfelelően alakult. Nyitó szentmise a helyi plébánián az utazók és családjaik részvételével. Az utazás első állomása Varasd, majd Zadar. Helyi nevezetességek megtekintése fiatalos lendülettel, ismerkedés egymással. Medjugorje ifjusági találkozó programjába bekapcsolódás több napon át. Szentmise, tanúság tételek, zenés dicsőítés, elmélkedés és megosztás egymás között. Mostári kirándulás, melynek célja egy más kultúrával való ismerkedés. Hazaúton Trogír és Spilt megtekintése, az út összefoglalása, vélemények megosztása.

Jelen támogatás hozzájárult a program útiköltségének finanszírozásához, melynek összege 338 560,- Ft volt, melyből 300 000,- Ft-ot számolunk el a támogatás terhére.