Csíksomlyói zarándoklat

Kedves Zarándoktársak,

nagy örömmel és szeretettel köszöntünk Benneteket a 2023-as csiksomlyói zarándoklaton. Az alábbiakban szeretnénk számotokra kedvet csinálni a zarándoklaton való részvételhez és ellátni benneteket hasznos információkkal.

A ZARÁNDOKLAT LELKI VEZETŐJE: HORTOBÁGYI ARNOLD OSB ATYA

Utazás: 9 személyes mikrobuszokkal, poggyászok számára nagy férőhellyel, nagy létszám esetén autóbusszal.

Szállások: Tirol, Gyergyóújfalu, Kommandó

Részvételi díj: 30.000.- HUF és 800 Lej, 10 euró, mely tartalmazza az utazás költségét, a félpanziós szállás költségeit, (reggeli+vacsora), a belépők árát a kultúrális programokra.

Útvonal: Ravazd > Ópálos > Temesvár > Tirol > Oravicabánya > Anina > Szelindek >  Tusnádfürdő > Csíksomlyó > Kommandó > Brassó > Kőrösfő > Ravazd.

PROGRAMTERV

Május 25., Csüt. 5.00. Indulás Ravazdról, a róm. katolikus templom elől
Útközben: Ópáloson Balla pincészet, Temesváron Botanikus kert, Hunyadi kastély, Ortodox székesegyház; Szállás: Tirolban.

Május 26., Pén. Oravicabánya „Anina” vasútvonal, Szelindeki vár, Tusnádfürdőn medveles. Szállás: Gyergyóújfalun.

Május 27., Szo. Délelőtt: részvétel a búcsúi főmisén, a somlyói nyeregben.
Délután: szabad program, találkozás Csaba testvérrel.
Este: Részvétel a csángó misén, a somlyói kegytemplomban.
Szállás: Kommandón.

Május 28., Vas. Szentmise Kommandón, Brassóban a hétlétra vízesés és a Fekete templom meglátogatása. Szállás Kommandón.

Május 29., Hét. Búcsú a kegyhelytől, hazautazás. Megálló: Kőrösfőn a református templom és a helytörténeti kiállítás megtekintése. Délután: búcsúvacsora: Szegeden.

JELENTKEZÉS: 2023. március 27-ig 30.000,- HUF és 300 lej befizetésével,
és a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével. A fennmaradó hátralék 500 lej + 10 euró fizetési határideje 2023. április 24.      

INFORMÁCIÓ: Hortobágyi Arnold +36 30 9202246 arnold@osb.hu
Viszló Andrea +36 70 7709750 viszlo.andrea@osb.hu

PROGRAM: A napi programokat a jelentkezési lapon tervezetteknek megfelelően alakítjuk, természetesen rugalmasan és figyelembe véve a  lehetőségeket, időjárást. A szombati napot Csiksomlyón töltjük. Szükség lesz az időjárásnak megfelelő ruházatra (nap és eső elleni védekezés), kényelmes cipőre. A nyeregbe, a szentmisére fel és le jutás hosszabb időt vesz igénybe, emelkedős a terep.

A hivatalos programról: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-csiksomlyoi-bucsu-punkosd.html

PÉNZÜGYEK: Többen kérdeztétek, hogy mennyi lejt érdemes beváltani. Ebben sajnos nem tudok tanácsot adni. Viszont több helyen elfogadnak forintot is, és úgy emlékszem váltani is tudtunk. Az árak kicsit magasabbak mint nálunk.

Ezt az oldalt találtam tájékozódásra: http://hikersbay.com/prices/romania/targumures?lang=hu#num-prices-transportation

ZARÁNDOKFÜZET: hasznos információk és a zarándoklat lelki megélést segítő tartalmak lesznek benne. (hamarosan letölthető)

JÁRVÁNY-INFÓ A járványhelyzettel kapcsolatosan semmilyen korlátozó intézkedés nincs érvényben sem Magyarországon, sem Romániában. Fertőtlenítőszer és egy szájmaszk azonban mindig jól jöhet.

OKMÁNYOK: Érvényes okmányokkal (személyi igazolvány, útlevél) tudunk határát átlépni. Erre fordítsunk figyelmet és legyenek majd kéznél!

Jó készülődést kívánva Arnold atya és Viszló Andrea

Letöltés