Covid19

Járványügyi rendelkezések a Pannonhalmi Területi Apátság plébániáin

 

Ima koronavírus világjárvány idején

Őrizz meg minket, jó Urunk, irgalmasságod árnyékában. A bizonytalanság és a próbatétel idején is, kérünk, állj mellettünk. Támogasd és oltalmazd, jó Urunk, az aggodalmaskodókat és a félelmes szívűeket, emeld fel mindazokat, akik mélységeket járnak ezekben a napokban, hetekben. Hadd örvendezhessünk újra a Te jóságodnak, tudván bizonyosan, hogy semmi sem szakíthat el Tőled, sem szeretetedtől, mert Te vagy a mi Urunk, Jézus Krisztus. Ámen.

Ima a karanténba kerülőkért

Együttérző, szenvedéseinket ismerő, Felséges Urunk, Istenünk! Maradj azok mellett is, akik megbetegedtek, akik félnek vagy már karanténban vannak. Magányukban légy a társuk, Te légy vigasztalásuk. Szorongásukban légy reményük. Sötét, nehéz pillanataikban Te légy világosságuk. Annak nevében kérünk Téged, Atyánk, Aki egyedül áldozta fel magát a kereszten, és uralkodik Veled dicsőségben, a mi Urunk, Jézus Krisztus nevében kérünk. Ámen.

Ima azokért, akik megfertőződtek koronavírussal

Irgalmas Istenünk, bízunk tévedhetetlen és drága gondviselésedben, azokkal együtt, akik betegek vagy elgyengültek, tudván, bármely veszedelem is vesz körül minket, a Te örökkévaló karjaid alant vannak velünk. Erős, világokat alkotó, fenntartó karodra támaszkodhatunk, így biztonságban érezhetjük magunkat. Könyörgünk, gyógyító kezed terjeszd ki felénk, és áraszd ki ránk gyógyító erődet, a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ámen. 

Imádság az orvosokért, ápolókért és az ellenszérum kutatókért

Kegyelmes Istenünk,

ajándékozz kedvességet, együttérzést

és fáradhatatlan fizikumot, lelkületet

azoknak, akik a vírus miatt megbetegedettek mellett állnak,

s adjál a Te bölcsességedből

azoknak, akik kutatják a hatékony vakcinát.

Erősítsd meg őket és tedd kitartóvá a kutatásban

Szent Lelkeddel,

s munkájuk eredményessége révén

adj gyógyulást majd mindenkinek

Jézus Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük