Karitászturi

full6 adomany letöltés

Kedves Barátunk!

Adományboltunk központi gondolata és célja a segítés; tevékenysége a többszintű jó cselekedetre épül. Hasznos megoldás a takarékosan vásárlók, a korlátozott jövedelemmel rendelkezők számára. Európában már milliónyi lelkes, segítőkész ember tapasztalta: akár adsz, akár veszel – mindenképpen jót teszel!
A veszprémvarsányi Szent Adalbert Plébánia egyházközsége szeretne Önnek segíteni a karitászturi és adománybolt szolgáltatásával. A veszprémvarsányi plébánia épületében jó minőségű használt ruha-lerakatunk, amely gondosan válogatott, tiszta állapotba lévő, vállfára függesztett ruhaneművel, lábbelivel, alkalmanként háztartási eszközökkel és tisztítószerrel várja a rászorulókat.

Ruhaneműk: felajánlott jelképes adományért
Lábbelik: felajánlott jelképes adományért
Ágyneműk: felajánlott jelképes adományért
Háztartási eszközök: értékétől függően Ön határozza meg a vétel árát
Tisztító- és mosószerek: ingyenesen elvihető

A befolyt adományokat összegyűjtjük és a nehéz körülmények közt élő családok támogatására, tartós élelmiszer, tűzifa vásárlására, valamint a karitászturi fenntartására fordítjuk. Ha beteg családtagjának van szüksége gyógyászati segédeszközre (pelenka, kerekesszék, fürdető szék, stb.), kérjük, ezt is jelezze felénk. Minden körülmények közt megpróbálunk segíteni Önnek.

Címünk:

Szent Adalbert Plébánia (A római katolikus templom mellett)
8438 Veszprémvarsány, Kossuth u. 51.

Nyitva tartás: kedd, 16.00 – 17.30

Keresse munkatársunkat, aki naprakész információval látja el Önt!
Szeretettel várjuk, akár adományt ajánl fel, akár adományért fordul hozzánk!

Üzemeltető
Szent Adalbert Plébánia
8438 Veszprémvarsány, Kossuth L. u. 51.
Bankszámlaszám: 59300302–10000489
Adószám: 19898728–1–08

Felelős vezető      
Hortobágyi P. Arnold OSB plébános
+36 (30) 920 22 46  – arnold@osb.hu
9090 Pannonhalma, Vár 1.

Munkatárs
Takács  Beáta megbízott
+36 (70) 705 48 13
Veszprémvarsány, Kossuth L. u. 53.

 


Kedves Támogatónk!

Az elindított ruhasegély akciónk csak úgy működőképes, ha a beszállító oldal is aktívan működik. Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, kérjük, segítsen bennünket!

Szívesen fogadunk használt, megunt, de jó állapotban lévő, gyermek és felnőtt, női és férfi ruhákat. Kérjük, hogy mielőtt tiszta zsákba csomagolja, előtte nézze át, nincsenek-e szakadások vagy szennyeződések a ruhán. A gyűrődött ruha “kilógja” magát.

Sokat segít azzal, ha a ruhákat fajtánként elkülönítve csomagolja. A zsákokra, kérjük, írja rá, milyen nemű és életkorú személyre illik. Pl.: “7-8 éves fiú”.

Ha lehetséges, idős ember hagyatékából származó ruháját ne hozza a karitászturiba. A tapasztalat azt mutatja, hogy erre igény nem nagyon van.

Ha van otthonában megunt, leselejtezett konyhai eszköze, lakberendezési- vagy szórakozási cikke, azt a felelőssel történő előzetes megbeszélés után hozza el a karitászturiban.

Szekrények, bútorok tárolására nincs lehetőségünk, azonban munkatársunk szívesen közvetít az igénylő és a kínálat között.

Szívesen fogadunk tartós élelmiszer (pl. cukor, olaj, rizs, liszt, konzerv, kakaópor, müzliszelet, stb.), tisztítószer- és mosószer adományokat. Kérjük, hogy az élelmiszertől elkülönítve csomagolja a háztartási vegyszereket.

Karácsony előtt gondoljon arra, hogyan tudna örömet szerezni egy ismeretlen nehéz sorsú családnak azzal, hogy egy csomagot készít számukra. Mi szívesen közvetítjük adományát Ön és a rászoruló család között.

Ha szívesen beállna az évenként megrendezett cipős doboz-akciónkba, akkor ne tegyen mást, csak vegyen egy üres cipős dobozt és pakolja tele minden finomsággal (cukorka, csoki, színes ceruza, gyerekjáték, füzet, bögre, stb.) és hozza el hozzánk, a karitászturiba. Egy olyan kisgyerek kapja majd meg, aki a szüleitől soha nem kap ajándékot.

Előfordulhat, hogy Ön pénzzel támogatná szolgálatunkat. Lehetősége van pénzadományát a templom pénztárába “adomány a karitászturinak” címen befizetni, vagy banki átutaláson keresztül az alábbi bankszámlaszámra ugyanezzel a közleménnyel:

Számlavezető bank: Veszprémvarsány és Vidéke Takarékszövetkezet
A plébánia bankszámlaszáma: 
59300302–10000489

Köszönjük szépen nagylelkű adományait.
Arnold atya és munkatársai